wtorek, 31 grudnia 2013

Sekrety odchudzania-sekrety zdrowia

Zapewne odchudzając się zastanawiasz się co jeść,czego unikać,aby stracić na wadze?

Chcę tu  ujawnić pewną zapomnianą metodę zrzucenia tłuszczu przy jednoczesnym jedzeniu.
Wiele osób uważa, że trzeba ograniczyć jedzenie, ale ta drogą prowadzi donikąd.
Tak na prawdę znane gwiazdy, aktorki i trenerki fitness robią coś zupełnie innego, aby zgubić tłuszcz.
Proponuję zmianę tylko dwóch produktów w naszej diecie, a zobaczysz wielką zmianę w swoim zdrowiu i na wadze.

Czy słyszałaś kiedyś, że zwykły chleb, który spożywasz tuczy?

Wiele się o tym mówi. To oczywiście prawda.
Sami dietetycy mówią : „trzeba jeść chleb pełnoziarnisty, aby schudnąć”.
Ale czy mają rację?Cóż nie zawsze tak jest. Jedzenie produktów pełnoziarnistych nie zapewni lepszej sylwetki.
...są ku temu pewne powody..

Na ogół produkt pełnoziarnisty jest droższy od zwykłego. Dlatego sprytny sprzedawca musi użyć kilku tricków psychologicznych, aby ludzie uwierzyli, że jego produkt jest tani i dobry.
Kiedy wierzysz, że jesz zdrowe pieczywo jesteś skłonna płacić więcej.
….Ale czy wiesz o tym, że produkt, który zjadasz nadal powoduje skoki cukru w organizmie i później masz większą ochotę na kolejne pokarmy?

 Wiele piekarni podrabia chleb pełnoziarnisty produkując chleb z pszennej mąki i dodając do niego karmel. Zwykła osoba jak ja czy Ty może mieć problem z rozpoznaniem oszustwa.

 Więc jak sprawdzić, czy faktycznie jesz odpowiedni wypiek?
Chleb z pełnego ziarna może pozostać świeży nawet do 6 dni.

 Jest jeszcze jeden powód dla którego nie warto spożywać chleba.
Nasz układ trawienny nie jest przystosowany do zjadania dużej ilości zbóż. Pomimo tego, że zakwas do chleba jest znany od starożytności, to dawni ludzie zjadali chleb w małych ilościach.
Dopiero uprawa zbóż spowodowała, że zjadamy duże ilości chleba.
...ale efekt jest jeden – więcej i więcej kilogramów.

 Czy wiesz o tym, że jedzenie jajek może spowodować utratę wagi?


Większość ludzi uważa,że jedzenie jajek jest niezdrowe ,ponieważ zawierają cholesterol.
Nawet niektórzy dietetycy zalecają jedzenie tylko białek-TO JEST BŁĄD.

Wszystkie witaminy,minerały i przeciwutleniacze są właśnie w żółtkach.
Wielu trenerów fitness również wmawia nam,że powinno się jeść do białka bez żółtek.
Cóż niestety większość z nich  nawet nie czytała żadnych badań naukowych w tym temacie.

Profesor      Tadeusz Trziszka twierdzi,że jaja można jeść do woli i obniżyć nimi poziom cholesterolu.
Jajo zawiera bardzo mało cholesterolu,a ten jest nam potrzebny , aby prawidłowo pracował nasz mózg i układ nerwowy.

Żółtka jaj  zawierają wapń,fosfor,żelazo,cynk,tiaminy,wit.B6,kwas foliowy,B12,wit A,wit.D, wit.E, wit.K itd.

Zjadanie  całych jajek w rzeczywistości pomaga zrzucić zbędne kilogramy i nie wierz  tym wszystkim "guru", że trzeba pominąć żółtka.

Problem jajek  polega na tym,że najczęściej pochodzą z ogromnym farm,gdzie na wielkości jednej kartki A4 znajduje się kilka kur.

Jeżeli możesz zdobyć jajka od kur, które chodzą swobodnie po trawie ,to zjadanie jaj jest jak najbardziej dobre.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz