ALOES TO ROŚLINA O NIEZWYKŁYCH WŁAŚCIWOŚCIACH.
Towarzyszy człowiekowi od wieków. Znano ją już w starożytnej Grecji, Chinach i Indiach. Miąższ aloesu wykorzystywano w leczeniu ran i oparzeń.
Sproszkowany liść aloesu stosowano w leczeniu zaburzeń trawienia.
W starych receptach można znaleźć liczne opisy aloesowych nalewek, kremów i maści,którym przypisywano też właściwości odmładzające.
Ze względu na cenne zalety aloesu, uchodził on nawet
za remedium, choć długo brakowało naukowych potwierdzeń jego
działania. Tajemnica pozostawał też skład miąższu. Dopiero w
latach osiemdziesiątych minionego stulecia aloes poddano
gruntownym badaniom biochemicznym, toksykologicznym i
farmakodynamicznym, które stały się punktem zwrotnym dla
wykorzystania tej rośliny w medycynie i kosmetyce.
Okazało się
m.in., że liść aloesu pozbawiony skóry traci właściwości
przeczyszczające i alergizujące, a objawia inne, przydatne w
rozlicznych kuracjach. W toku badań laboratoryjnych i
klinicznych potwierdzono m. in. działanie bakteriostatyczne,
grzybobójcze, antywirusowe, biostymulujące, antyrodnikowe,
regenerujące i ochronne aloesu.
Istnieje kilka odmian aloesu; do najpopularniejszych i najcenniejszych
należą Aloe Vera, Aloe arborescens, Aloe barbadensis. W celu
uzyskania pełnej aktywności biologicznej aloes musi być
hodowany przynajmniej cztery lata.
Dopiero po tym okresie najcenniejsze substancje aktywne
występują w nim w dostatecznej ilości i w odpowiedniej postaci
chemicznej. Pozyskanie cennego miąższu aloesowego odbywa się
przez obranie liścia ze skóry, co umożliwia pozbycie się
aloiny wywołującej alergie i uczulenia. Pozbawiony skóry
liść jest następnie poddany oczyszczeniu metodami fizykochemicznymi, m.in. z udziałem węgla aktywnego. Próby
skrócenia tego procesu lub obniżenia jego kosztów kończą się
fatalnie. W produkcie pozostają bowiem resztki związków
alginowych, które mogą wywołać uczulenie, a przy podaniu
doustnym zaburzenia pokarmowe. Oczyszczony aloes powinien
być poddany jeszcze analizie biochemicznej i
bakteriologicznej. Dopiero po uzyskaniu wszystkich atestów może
być wykorzystywany w lecznictwie i kosmetyce.
IDEALNIE USPOKAJA, NAWILŻA I OCZYSZCZA UKŁAD TRAWIENNY
Koncentrat aloesowo-ziołowy Herbalife o smaku Mango zawiera sok z Aloe Vera, naturalny aromat mango oraz zero cukru. Wspomaga wewnętrzne samooczyszczanie i eliminację toksyn z organizmu. Zawiera minerały, witaminy, enzymy i organiczne składniki odżywcze z aloesu. Zawarte w aloesie związki aktywne wspomagają organizm w walce z chorobami i dbają o prawidłowy rozwój każdej komórki ciała. Zawiera 40% oczyszczonego soku aloesu, pozyskanego z całego liścia Aloe Vera.
Jest stosowany w stanach przewlekłego zmęczenia, stresu i obniżonej odporności organizmu. Dodaje sił i energii. Zawiera 75 aktywnych biologicznie enzymów wspierających zdrowie układu pokarmowego.
Napój aloesowo-ziołowy wykorzystuje wszystkie właściwości aloesu, a dodatkowo ma fantastyczny, orzeźwiający tropikalny smak, który uzyskany został dzięki wykorzystaniu soku z owocu mango.
Koncentrat dostępny w opakowaniu: 470 ml -31 porcji, jedna porcja zawiera 3 kcal
Produkt wyprodukowany wedle strategii od ZIARNA DO PRODUKTU
Działanie i korzyści:
Wzmacnia organizm, jego siły obronne i naturalne samooczyszczanie
● Poprawia przemianę materii, rozkłada i likwiduje metabolity
● Działa osłonowo na nasz układ pokarmowy
● Dzięki zasadowemu odczynowi osłania komórki przed działaniem kwaśnego środowiska
● Pomaga w osiągnięciu zalecanej do spożycia ilości płynów w ciągu dnia.
● Likwiduje uczucie ciężkości na żołądku
● Polecane dla osób: Redukujących wagę w celu oczyszczenia organizmu.
● Mających problemy z przemianą materii.
● Mających problemy z podrażnionym układem pokarmowym i żołądkiem.
● Likwiduje popularną zgagę
Stosowanie:
Wymieszaj 3 pełne nakrętki (15 ml) koncentratu z 120 ml wody. Aby przygotować ok. 1 l gotowego do spożycia napoju wymieszaj szklanki (120 ml) koncentratu z 1 litrem wody.
Oczyszczanie:
● Przez pierwsze 5 dni 1 szklanka 3 x dziennie na pół godziny przed posiłkiem
Uwaga!
Przy chorobie wrzodowej układu pokarmowego należy stosować pół szklanki 3 x dziennie na pół godziny przed posiłkiem.
Dawka minimalna.
Przez pierwsze 5 dni po pół szklanki 2 x dziennie na pół godziny przed posiłkiem.
Zapobiegawczo: ● Stosować według życzenia jako dodatek do codziennej diety, najlepiej rano i wieczorem pół szklanki przed posiłkiem. Można mieszać z wodą, sokiem lub pić bezpośrednio
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz