sobota, 5 kwietnia 2014

Aloes-super roślina

ALOES TO ROŚLINA O NIEZWYKŁYCH WŁAŚCIWOŚCIACH. 

Towarzyszy człowiekowi od wieków. Znano ją już w starożytnej Grecji, Chinach i Indiach. Miąższ aloesu wykorzystywano w leczeniu ran i oparzeń. Sproszkowany liść aloesu stosowano w leczeniu zaburzeń trawienia.
W starych receptach można znaleźć liczne opisy aloesowych nalewek, kremów i maści,którym przypisywano też właściwości odmładzające.
Ze względu na cenne zalety aloesu, uchodził on nawet za remedium, choć długo brakowało naukowych potwierdzeń jego działania. Tajemnica pozostawał też skład miąższu. Dopiero w latach osiemdziesiątych minionego stulecia aloes poddano gruntownym badaniom biochemicznym, toksykologicznym i farmakodynamicznym, które stały się punktem zwrotnym dla wykorzystania tej rośliny w medycynie i kosmetyce.
Okazało się m.in., że liść aloesu pozbawiony skóry traci właściwości przeczyszczające i alergizujące, a objawia inne, przydatne w rozlicznych kuracjach. W toku badań laboratoryjnych i klinicznych potwierdzono m. in. działanie bakteriostatyczne, grzybobójcze, antywirusowe, biostymulujące, antyrodnikowe, regenerujące i ochronne aloesu.

 Istnieje kilka odmian aloesu; do najpopularniejszych i najcenniejszych należą Aloe Vera, Aloe arborescens, Aloe barbadensis. W celu uzyskania pełnej aktywności biologicznej aloes musi być hodowany przynajmniej cztery lata.
 Dopiero po tym okresie najcenniejsze substancje aktywne występują w nim w dostatecznej ilości i w odpowiedniej postaci chemicznej. Pozyskanie cennego miąższu aloesowego odbywa się przez obranie liścia ze skóry, co umożliwia pozbycie się aloiny wywołującej alergie i uczulenia. Pozbawiony skóry liść jest następnie poddany oczyszczeniu metodami fizykochemicznymi, m.in. z udziałem węgla aktywnego. Próby skrócenia tego procesu lub obniżenia jego kosztów kończą się fatalnie. W produkcie pozostają bowiem resztki związków alginowych, które mogą wywołać uczulenie, a przy podaniu doustnym zaburzenia pokarmowe. Oczyszczony aloes powinien być poddany jeszcze analizie biochemicznej i bakteriologicznej. Dopiero po uzyskaniu wszystkich atestów może być wykorzystywany w lecznictwie i kosmetyce.






 IDEALNIE USPOKAJA, NAWILŻA I OCZYSZCZA UKŁAD TRAWIENNY
Koncentrat aloesowo-ziołowy Herbalife o smaku Mango zawiera sok z Aloe Vera, naturalny aromat mango oraz zero cukru. Wspomaga wewnętrzne samooczyszczanie i eliminację toksyn z organizmu. Zawiera minerały, witaminy, enzymy i organiczne składniki odżywcze z aloesu. Zawarte w aloesie związki aktywne wspomagają organizm w walce z chorobami i dbają o prawidłowy rozwój każdej komórki ciała. Zawiera 40% oczyszczonego soku aloesu, pozyskanego z całego liścia Aloe Vera.

Jest stosowany w stanach przewlekłego zmęczenia, stresu i obniżonej odporności organizmu. Dodaje sił i energii. Zawiera 75 aktywnych biologicznie enzymów wspierających zdrowie układu pokarmowego. 
Napój aloesowo-ziołowy wykorzystuje wszystkie właściwości aloesu, a dodatkowo ma fantastyczny, orzeźwiający tropikalny smak, który uzyskany został dzięki wykorzystaniu soku z owocu mango.
Koncentrat dostępny w opakowaniu: 470 ml -31 porcji, jedna porcja zawiera 3 kcal 

Produkt wyprodukowany wedle strategii od ZIARNA DO PRODUKTU
Działanie i korzyści:
Wzmacnia organizm, jego siły obronne i naturalne samooczyszczanie
● Poprawia przemianę materii, rozkłada i likwiduje metabolity
● Działa osłonowo na nasz układ pokarmowy 
● Dzięki zasadowemu odczynowi osłania komórki przed działaniem kwaśnego środowiska
● Pomaga w osiągnięciu zalecanej do spożycia ilości płynów w ciągu dnia.
● Likwiduje uczucie ciężkości na żołądku
● Polecane dla osób: Redukujących wagę w celu oczyszczenia organizmu.
● Mających problemy z przemianą materii.
● Mających problemy z podrażnionym układem pokarmowym i żołądkiem.
● Likwiduje popularną zgagę

Stosowanie:
Wymieszaj 3 pełne nakrętki (15 ml) koncentratu z 120 ml wody. Aby przygotować ok. 1 l gotowego do spożycia napoju wymieszaj  szklanki (120 ml) koncentratu z 1 litrem wody.

Oczyszczanie:
● Przez pierwsze 5 dni 1 szklanka 3 x dziennie na pół godziny przed posiłkiem
Uwaga!
 Przy chorobie wrzodowej układu pokarmowego należy stosować pół szklanki 3 x dziennie na pół godziny przed posiłkiem.

Dawka minimalna.
Przez pierwsze 5 dni po pół szklanki 2 x dziennie na pół godziny przed posiłkiem.

Zapobiegawczo: ● Stosować według życzenia jako dodatek do codziennej diety, najlepiej rano i wieczorem pół szklanki przed posiłkiem. Można mieszać z wodą, sokiem lub pić bezpośrednio



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz