Awokado jada się na wiele sposobów, ale zawsze surowe (np. pokrojone w plasterki oprószone solą i pieprzem do pieczywa z masłem; z umieszczoną w miejscu pestki sałatką z szynki, ewentualnie łososia, a nawet twarożku z czosnkiem; możemy również dodawać je do sałatek owocowo-warzywnych). Należy tylko pamiętać, by obrany lub przekrojony owoc skropić sokiem z cytryny, gdyż w przeciwnym wypadku czernieje.
Masłowaty miąższ dojrzałego awokado zawiera między innymi witaminy A, B, D, E, K, PP, nienasycone kwasy tłuszczowe (10–28%), cukry, potas, żelazo i białko. Ostatnio dietetycy doszli do wniosku, że jedzenie połówki awokado dziennie jest korzystniejsze dla organizmu, niż wprowadzanie rygorystycznej diety antycholesterolowej, bowiem zawarte w nim tłuszcze wpływają na obniżenie poziomu „złego cholesterolu”, zmniejszając ryzyko zawałów serca. Dodajmy, że owoc ten stosowany jest w kosmetyce – znakomicie działa na cerę, chroniąc ją przed szkodliwym promieniowaniem UV.
KREM NAWILŻAJĄCY SPF 15 NOURIFUSION - CERA NORMALNA/SUCHA
Odżywianie i nawilżanie Twojej skóry
Podstawowe korzyści:
- odświeża
- nawilża
- odżywia
- chroni
- Myj skórę ciepłą, a nie gorącą wodą
- Używaj jak najmniej mydła
- Pij dużo wody
- Osuszaj skórę dokładnie, ale delikatnie
- Stosuj olejki do kąpieli oraz kremy i balsamy nawilżające
chcesz kupić produkt?
http://tnij.org/tdjn
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz